Често задавани въпроси за фотографски услуги

Какви услуги предлагате?

Фокусът ми е върху семейна фотография, заснемане на сватби, детска фотография и бебешки фотосесии. През по-голямата част от практиката си съм снимал деца на всякаква възраст. За мен ще е удоволствие да направя индивидуална фотосесия на вашето хлапе или да запазя най-щастливите моменти от кръщенето му.

Освен кръщенета, снимам сватби, снимам интериори и заснемам сгради, правя фотосесии на бременни и индивидуални фотосесии.

Като професионален фотограф, разбира се, съм отворен към всякакви работни предизвикателства. Свържете се с мен, за да обсъдим от какви снимки имате нужда.

снимка на момиче в студио

Къде се провеждат фотосесиите?

Правя фотосесии на открито и във фотостудио.

Фотосесии в студио: фотостудиото ми се намира в един от кокетните стари квартали в центъра на София, на бул. „Македония“ 21. Мястото е уютно, обстановката предразполага децата да се отпуснат, възбужда любопитството им. Разполагам с колекция от интересни старинни предмети и ще ви предложа различни варианти за декорация.

Фотосесии на открито: обичам да снимам на естествена светлина и имам любими местенца в Борисовата градина и Южния парк. Те са подходящи за снимки и създават усещане за приказни кътчета, далече от града. Ако има конкретно място, на което искате да се направи фотосесия на вашето дете, естествено готов съм да го обсъдим.

Предлагам и организиране на фотосесии за цяла България. В този случай ви изготвям индивидуална оферта, като при заявка за повече от две фотосесии ползвате добри отстъпки.

снимка на бебе

Има ли специални правила за провеждането на фотосесиите в студио?

Единствената ми молба е да носите пантофки или допълнителен чифт обувки за децата. За да бъде обстановката уютна и приятна за всички, в студиото не се влиза с обувките, с които току-що сте ходили навън.

детска-фотосесия-София

Как бихте ни посъветвали да се подготвим за фотосесията?

Донесете доброто си настроение, а също любимите играчки на детето си. Всякакъв тип интересни, цветни аксесоари, които бихте искали да се ползват по време на снимките, също са добре дошли.

В студиото на ваше разположение ще има аксесоари и реквизит, но не предлагам дрешки за децата. Вие подберете тоалетите им. Можете да ги преобличате за снимките колкото пожелаете.

Ако искате семейна фотосесия, а не само детски фотографии, ви препоръчвам да се облечете в еднакъв стил и в един и същи цветови тон.

 

детска-фотосесия-фотостудио

Как се провежда самата фотосесия?

Подходът ми е  индивидуален, защото всеки модел – независимо дали дете или възрастен – реагира различно, когато застане пред обектива. Първата ми цел е да предразположа децата, така че те да покажат характера си, докато ги снимам, да успея да уловя цялата им красота, живост, любопитство.

Разбира се, предварително уточняваме колко човека ще се снимат, на каква възраст са, какви аксесоари ще се ползват, каква искате да бъде атмосферата, какъв стил търсите.

заснемане на детски рожден ден

Колко продължава една фотосесия?

Ако е фотосесия за деца или бебешка фотосесия, обикновено продължава максимум един час. След това става много трудно да се задържи вниманието на децата, те се уморяват, стават нервни и раздразнителни.

Бъдете спокойни, за един час правя достатъчно снимки, от които да изберете най-хубавите.

 

детска и бебешка фотосесия София

Каква фотографска техника използвате?

Работя с най-добрите, бързи, професионални обективи и фотоапарати на Канон. В студиото има много възможности да се нареди подходящото осветление. Освен това винаги имам на разположение втори фотоапарат.

бебешка фотосесия

Как се избират снимките за обработка?

Фотосесия в студио: когато сесията приключи, вие сами избирате кои снимки да бъдат обработени. Бройката им зависи от типа фотосесия, който сте избрали – мини, стандартна или голяма. Вижте в секция „Цени“ колко кадъра включват различните пакети.

Фотосесия на открито: няма как да видите снимките на място, затова ще ви изпратя линк към всички кадри. Ще можете да ги разгледате на спокойствие в къщи и да изберете тези, които искате да обработя.

снимка на дете

В какъв формат се предават готовите обработени снимки?

Обработените снимки ви изпращам във формат JPEG с максимално качество.

Един от основните ми принципи на работа е винаги да снимам в RAW формат. Така високото качество на изображенията се запазва при корекции и обработка.

снимка на дете

Кога и как получавам готовите снимки?

Стандартният срок за получаване на снимките от вашата фотосесия, кръщене, рожден ден или друго събитие е до 15 работни дни..

За сватбена фотография срока е до 45 работни дни.(обичайно е по-кратък, зависи от натоварването и  сезона)

Експресната поръчка е готова за 3 дни и цената й е 50% от стойността на услугата (важи за всички услуги без сватбена фотография).

ВАЖНО!!! Необработените снимки (RAW файловете) се пазят 10 дни, след като се предадат и след това се изтриват!

Вариантите за получаване на снимките са следните:

  1. Линк към сайт, от който можете да ги изтеглите. Линкът е активен в рамките на 7 дни

снимка на бебе

За какво могат да се използват снимките?

Снимките могат да се използват само за лични нужди, с некомерсиални цели:

 

  • принтиране за украса на дома ви;
  • публикации в социални мрежи и блогове;
  • конкурси – задължително е изрично да посочвате името на фотографа.

Авторското право върху снимките като фотографско произведение принадлежи на фотографа. Ако искате да използвате някои от кадрите с комерсиална цел, ще ви е необходимо писмено разрешение. Моля, свържете се с мен, за да обсъдим въпроса.

NB! Направените снимки мога да използвам за портфолиото си, фейсбук уеб сайта и други цели с цел реклама, .

снимка на бебе

Как да ви ангажирам?

Отидете на в секция „Контакти“ и изберете как ще ви е най-удобно да се свържете с мен. Обадете ми се на 0877011901 или използвайте формата за запитвания. Можете да пишете и на страницата ми за фотография във Фейсбук .

Ще ви отговоря възможно най-бързо.

снимка на дете

Предлагате ли ваучери?

Да, можете да закупите ваучери за подарък директно от мен и да ги получите в електронна си поща. Свържете се с мен за повече подробности.

художествена детска фотография, фотосесия деца